EFTERVÅRD FÖR TATUERING

Det är viktigt att du följer nedanstående råd för att din tatuering ska läka så bra som möjligt. Du är själv ansvarig för din läkning men är det något du är osäker på, är det bara att du hör av dig.

1. Behåll den medicinska plasten(Tegaderm) i upp till 7 dagar.

Tatueringen kommer vätska under plasten, men det är normalt. Det viktiga här är att plasten är tät. Skulle den släppa är det ingen fara. Då tar du bort den och följer punkt 2. Sitter plasten som den ska tar du bort den efter 7 dagar. Luckra upp kanterna med lite mild tvål och ljummet vatten.

Klistret kan sitta kvar några dagar runt tatueringen men det försvinner. Efter 7 dagar kommer tatueringen vara så pass läkt att det räcker att tvätta och smörja in den morgon och kväll.

Använd Bepanthen eller Hustle Butter för att smörja. OBS! Läs alltid innehållsförteckningen om du vet att du har några allergier!

2. Tvätta händerna och tatueringen med Lactacyd tvål och ljummet vatten 3-4 ggr/dag och smörj sedan in tatueringen med ett tunt lager av Bepanthen eller

HustleButter, max 4 ggr/dag och alltid efter tvätt, tills skorpa eller hinna lossnat. Det är mycket viktigt att man inte kliar eller pillar på tatueringen,

utan låter dem lossna av sig själv, annars kan tatueringen tappa färg. Tänk på att din nya tatuering är infektionskänslig.

Om du fortfarande känns torr på tatueringen efter att skorporna lossnat kan du smörja in den med en mild oparfymerad hudlotion.

Bepanthen och Lactacyd finns att köpa på apoteket.

Tills skorpan eller hinnan har lossnat och tatueringen är läkt är det viktigt att:

* Inte röra, klia eller peta på tatueringen i onödan utan låta den läka ifred!

* Inte ha kläder eller annat som kan skava mot tatueringen

* Använd alltid rena täckande kläder och rena sängkläder

* Inte duscha för länge

* Låta tatueringen lufttorka eller klappa den torr försiktigt med ren handduk efter tvätt

* Inget bad/simhall/jacuzzi, solning, solarium, bastu eller träning

* Inte ha husdjur i sängen som fäller hår

Huden kan kännas torr en tid efter den läkt. Smörj den då med lotion. Tänk på att tatueringen är solkänslig. Använd därför alltid hög solskyddsfaktor när tatueringen läkt.

Observera!

Din tatuering är sterilt utförd men du ansvarar själv för läkningen. En touch-up ingår vid visst färgsläpp upp till 3 månader. Alkohol, smärtstillande eller blodförtunnande medel som intas 24 timmar före eller efter tatuerings tillfället kan påverka resultatet negativt.